Mod de preparare Briose cu prune uscate si glazura de mac

  1. Se incinge cuptorul la 180C.
  2. Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se acopera si se dau la cuptorul cu microunde la putere maxima 3 minute, apoi se scurg iar romul se pastreaza.
  3. Pentru briose, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, coaja de portocala si sarea.
  4. Intr-un alt vas se amesteca Rama Maestro cu oul, iaurtul si 100 ml rom pastrat.
  5. Ingredientele uscate se adauga la ingredientele lichide si se amesteca putin cu lingura, doar cat sa se umezeasca ingredientele uscate, fara a se transforma intr-un aluat omogen, astfel briosele vor creste frumos si vor ramane pufoase.
  6. Se imparte aluatul in forma si se da la copt 20-25 minute.
  7. Pentru glazura, se sfarama biscuitii.
  8. Se macina macul cu zaharul apoi se amesteca cu 50 gr biscuiti sframitati si iaurtul.
  9. Briosele coapte se ung cu glazura, se presara cu 30 gr biscuiti sframitati ramasi apoi se servesc.