Mod de preparare Briose cu scortisoara si glazura de ciocolata

  1. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  2. Oul se bate bine impreuna cu iaurtul si un praf de sare.
  3. Se adauga treptat uleiul si apoi zaharul, amestecand intruna pana cand se topeste zaharul.
  4. Se pune scortisoara si zaharul vanilat iar apoi amestecam bine.
  5. Separat amestecam jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt, apoi turnam usor peste restul compozitiei.
  6. Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa decat a smantanei.
  7. Se pregatesc formele de briose, adica se ung cu putina margarina Rama si se pudreaza cu faina.
  8. Fiecare forma de briosa se umple cam 3/4 din volumul fiecareia, pentru a lasa loc sa creasca.
  9. Se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
  10. Mie in 15-20 de minute mi-au copt si mi-au iesit 14 briose.
  11. Dupa ce s-au copt le scoatem, dar dupa ce am facut testul cu scobitoarea si le lasam sa se raceasca putin.
  12. Punem ciocolata impreuna cu Rama la topita, amestecand intruna pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
  13. Dupa ce s-a topit, turnam peste briose si lasam sa se raceasca.