Mod de preparare Briose de ciocolata

  1. Se amesteca intr un castron faina cu praful de copt si cu praful de sare. Separat se bat ouale cu zaharul si laptele,Rama Maestro topita, romul si cacaua.
  2. Amestecul obtinut se toarna peste faina si se amesteca pana ce aluatul capata consistenta unei smantani mai groase. Se adauga cele 50 gr de ciocolata alba maruntita cu cutitul, se omogenizeaza aluatul bine cu o lingura sau cu telul.
  3. Se ung cu Rama Maestro formele de briose sau se tapeteaza cu hartiute speciale, apoi cu o lingura le umplem cu aluat cca trei sferturi (ele aproape isi dubleaza volumul la coacere) ,se baga la cuptor pentru 15-20 minute. Eu am 2 moduri de a le decora(sunt sigura ca de idei nu duceti lipsa)
  4. Prima modalitate: Cand sunt aproape gata se scot si pune deasupra cate o bezea(marshmallows) si se mai baga la cuptor max un minut.Se scot de la cuptor si se preseaza bezelele de deasupra cu lingura ,aplatizandu le astfel incat sa arate ca o glazura pe briosa.
  5. A doua modalitate: Se scot briosele si se lasa la racit,separat punem 50 ml frisca la bain maire,apoi cand frisca este aproape de pragul fierberii se a de pe foc si se adauga ciocolata amaruie rupta bucatele mici,se lasa 1 minut fara sa se amestece .Luam o lingura si incepem sa amestecam energic,pentru ca ciocolata sa se incorporeze complet in frisca calda.
  6. Cu un pos sau o lingurita luam din glazura de ciocolata si turnam deasupra fiecarei briose(racita).Lipim cateva bombonele deasupra cat glazura este inca calduta.
  7. Sunt extrem de delicioase si le recomand cu drag mai ales la micul dejun :)