Mod de preparare Briose pariziene sau cozonac

  1. Se cerne faina intr-un vas unde se adauga drojdia si se face un gogoloi mic alaturi de zahar si lapte, se acopera si se lasa la crescut 15 min.
  2. Se topeste margarina intr-un vas, se raceste si se adauga peste faina alaturi de oua si sare.
  3. Acest amestec se incorporeaza treptat in gramajoara de aluat crescut, apoi se framanta pana cand se dezlipeste de peretii vasului.
  4. Se lasa sa creasca acoperit 30 min.
  5. Se modeleaza un rulou din aluat si se taie in 20 bucati egale, apoi fiecare bucata se taie in doua, si din fiecare bucatica se modeleaza cate o biluta,una mai mare si una mai mica, cu mana data cu faina.
  6. Se ung formele si se aseaza bilele mari in acestea.
  7. Se apasa centrul cu degetul, iar in adancitura obtinuta se aseaza bilele mici.
  8. Se lasa la crescut timp de 90 min.
  9. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade, se ung briosele cu galbenus, se aseaza formele in tava si se coc 15-20 min.
  10. Sau se coace aluatul in forma de cozonac aprox.40 min.