Mod de preparare Budinca de banane

  1. Intr-un vas, bateti ouale cu 100 g de zahar, pana obtineti un amestec spumos.
  2. Puneti faina intr-un bol mare si varsati laptele in fir subtire, amestecand bine ca sa nu apara cocoloase.
  3. Adaugati ouale batute si bateti bine cu un tel, pana obtineti un amestec omogen.
  4. Taiati bananele rondele fine, stropiti-le cu zeama de lamaie.
  5. Pastrati 12 felii pentru decor, iar restul zdrobiti-le bine si amestecati-le cu aluatul.
  6. Ungeti cu unt o forma, varsati in ea compozitia si acoperiti cu o folie de aluminiu.
  7. Fierbeti budinca 30 de minute la bain-marie.
  8. In acest timp, scoateti coaja colorata a lamailor si a portocalei (fara partea alba, care este amara), taiati-o fasii subtiri si stoarceti zeama citricelor.
  9. Intr-o cratita, faceti un sirop cu sucul si cu restul de zahar.
  10. Adaugati coaja si fierbeti totul, la foc foarte moale, timp de 15 minute.
  11. Lasati budinca sa se raceasca si rasturnati-o pe un platou.
  12. Turnati sosul strecurat de jur-imprejur si decorati cu rondele de banana si cu cojile citricelor, scurse bine.
  13. Se serveşte, fireşte, rece, şi se poate face cu o zi-doua inainte, pentru ca poate fi tinuta in acest interval la frigider, in forma in care a fost facuta.