Mod de preparare Budinca de franzela cu mere

  1. Merele se rad si se amesteca cu grisul.
  2. Franzela feliata se inmoaie in tot laptele apoi se marunteste, se adauga galbenusurile, smantana, margarina topita, 1/2 lingurita sare, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul de caise si se amesteca toate bine.
  3. Albusurile se bat spuma tare, se adauga 100g zahar si romul si se bat pana se intareste din nou.
  4. apoi se desarta peste compozitie si se amesteca usor.
  5. Jumatate de compozitie se pune intr-o cratita de 2,5 l, tapetata dinainte, se niveleaza apoi se adauga merele si peste ele 50 g zahar tos.
  6. Apoi se pune cealalta jumatate si se niveleaza.
  7. Cratita se introduce in cuptorul bine incins unde se lasa 30-40 minute.
  8. Dupa aceea se rastoarna si se presara zahar.