Mod de preparare Budinca de fructe

  1. Merele taiate in felii subtiri se lasa sa se macereze impreuna cu zaharul timp de o ora, apoi se fierb pana se obtine o marmelada groasa.
  2. Se adauga gemul de caise si cand s-a racorit aceasta pasta, se pun cele 3 oua batute ca la omleta si coniacul.
  3. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma unsa bine cu margarina Rama si se fierbe la bain-marie in cuptor; cand compozitia rezista bine la presiunea degetului, inseamna ca este gata.
  4. Se scoate forma din cuptor si se tine la cald.
  5. In timp ce compozitia este la cuptor, se taie nucile in patru sau in opt, migdalele se curata si se rumenesc, se taie ananasul in felii, perele se fierb si se taie in lungime, iar ciresele in jumatati.
  6. Se iau siropul din cutia de ananas si cel in care au fiert perele si se pun pe foc pana se ingroasa.
  7. In momentul in care se serveste se rastoarna compozitia pe o farfurie rotunda.
  8. Fructele se inmoaie in sirop si se aseaza in mijlocul compozitiei.
  9. Se serveste calduta, garnisita cu biscuiti sau fursecuri.