Mod de preparare Budinca de gris

  1. Se bat albusele spuma tare adaugind pe rind zaharul.
  2. La final se adauga (toate odata) restul ingredientelor.
  3. Se amesteca usor omogenizind totul.
  4. Se toarna in forma unsa cu unt si tapetata cu gris.
  5. Se coace la 180 C(sau depinde de ce tip de cuptor aveti).
  6. Batonul de vanilie se crapa pe mijloc si cu lama cutitului se rad semintele din interior, apoi se adauga laptelui ce da citeva clocote cu zaharul.
  7. Se da vasul cu lapte deoparte si se acopera pentru a infuza semintele.
  8. Cind blatul e copt, se scoate din forma, se pune intr-un vas ceva mai adinc (preferabil un vas transparent de Yenna) si se toarna tot laptele fierbinte peste el.
  9. Aproape tot lichidul va fi absorbit.
  10. Se serveste portionat, in castronase de sticla, impreuna cu laptele.
  11. Se mai poate orna cu dulceata de caise, sau frisca dar simplu e delicios.
  12. Timp de preparare si coacere: 30 minute(depinde de cuptorul ce-l aveti).
  13. Grad de dificultate: usor.
  14. Ouale SA NU FIE proaspete.
  15. Asta e unul dintre secretele blaturilor care cresc bine.
  16. Si mai ales sa nu fie de casa.
  17. Cele de la magazin se bat mult mai bine.