Mod de preparare Budinca de porumb

  1. Puneti la macerat boabele de porumb in rom.
  2. Puneti laptele la fiert cu bastonasul de vanilie.
  3. Intre timp separati albusurile de galbenusuri si bateti acestea cu zaharul si adaugati cate putin laptele fierbinte; repuneti pe foc si coaceti lent amestecand in continuu, puneti faina de porumb si cantinuand sa mestacati coaceti ptr 30 min.
  4. Adaugati la compozitia facuta stafidele, coaja de portocala, boabele de porumb cu romul de la macarare, sucul de portocale si amestecati bine totul, adaugati si smantana.
  5. Intr-un vas bateti albusurile spuma cu un pic de sare si incorporati cate pun cremei de porumb.
  6. Puneti caramelul in forme de budinca, varsati compozitia si coaceti cu bagnomaria in cuptorul pìincalzit la 200* ptr 45 min.
  7. Lasati sa se raceasca inainte de a servi.