Mod de preparare Budinca de taitei de casa cu nuci

  1. Din faina, 1 ou, putina sare si 25 ml apa, se framanta o coca de taitei ce se intinde in strat fin, se ruleaza si se taie la dimensiunea preferata (in general, mai lati). Se lasa la uscat, pe un prosop de bucatarie.
  2. 1 l de lapte se pune la fiert cu 75 g de zahar.
  3. Cand laptele clocoteste, se adauga taiteii si se fierb la foc mic, amestecand des. Cand taiteii sunt fierti, se retrage vasul de pe foc si se lasa la racit.
  4. 25 g de nuca se amesteca cu vanilia, romul si cele 3 oua separate (galbenusurile si albusurile batute spuma, adaugate treptat la compozitie). Taiteii raciti se ameteca cu aceasta compozitie.
  5. Tava pentru copt se unge cu margarina si se presara 25 de g de zahar, peste care se dispun taiteii.
  6. Se presara deasupra nuca ramasa si se dau la cuptor la temperatura medie, aproximativ 30 minute .
  7. Se portioneaza si se servesc cu un sos alcatuit din 125 ml lapte cald in care se incorporeaza 1 galbenus batut la bain marin cu 25 g de zahar si se fierbe pentru cateva minute la foc mic, amestecand incontinuu.