Mod de preparare Budinca de vara

  1. Se spala fructele si se usuca cu un prosop de bucatarie, se pastreaza capsunile separat.
  2. Se aseaza intr-o tigaie mare 3 linguri de apa si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul, se fierbe 1 minut, se adauga fructele, fara capsuni, se tine la foc mic 3 minute si se amesteca.
  3. Fructele se vor muia, dar vor ramane intregi in siropul format, se strecoara acestea intr-un bol.
  4. Se tapeteaza vasul cu o folie de plastic pentru a putea rasturna mai tarziu budinca.
  5. Folositi 2 bucati, puteti astfel copia mai usor forma vasului.
  6. Lasati o margine de 15 cm in afara formei, se taie crusta de paine, se iau 4 felii si se taie pe mijloc in diagonala.
  7. Se taie deasemenea 2 felii in 4 triunghiuri, iar o felie se tine intreaga.
  8. Se inmoaie felia intreaga de paine in sirop doar cat sa prinda culoare, se pune pe fundul vasului, se inmoaie si celelalte felii una cate una.
  9. Se presara feliile pe peretii vasului alternand baza mica cu baza mare in asa fel incat sa acoperiti in intregime peretii vasului, se aseaza acum fructele cu o lingura, se adauga capsunile ici si colo pe masura ce adaugati compozitia.
  10. Se inmoaie triunghiurile in sirop si se aseaza deasupra, se taie surplusul, deoaparte se aseaza siropul ramas, se acopera cu folie de plastic, si cu o farfurie pe care se pune o greutate.
  11. Se lasa la racit peste noapte.