Mod de preparare Budinca nesselrode

  1. Se dizolva zaharul in 3 linguri de apa fierbinte, intr-un castron si se pun stafidele in acest sirop, la macerat cateva minute.
  2. Se amesteca pana se raceste siropul.
  3. Se pun in alt castron fructele confiate, taiate fin si coaja confiata de portocale si se toarna peste ele destul lichior Maraschino ca sa le acopere.
  4. Se lasa la macerat 12 ore.
  5. Se pune frisca lichida intr-o cratita sa fiarba incet cu vanilia taiata marunt.
  6. Intr-un vas, se bat spuma tare albusurile, frisca fierbinte se toarna peste albusuri, amestecand usor.
  7. Se amesteca mereu cu o lingura de lemn si se fierbe amestecul la foc foarte mic.
  8. Nu se ia vasul de pe foc pana ce crema nu se ingroasa.
  9. Crema calduta se amesteca cu fructele confiate, stafidele si pireul de castane.
  10. Se inglobeaza usor frisca batuta in crema, se pune compozitia intr-un castron de portelan si se lasa sa se raceasca.
  11. Dupa ce crema s-a racit se pune castronul in congelator 1 ora.
  12. Dupa o ora se scoate, se orneaza cu castane glasate si se serveste.