Mod de preparare Bulgarasi dulci

  1. Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza.
  2. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.
  3. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.
  4. Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.
  5. Crema se prepara astfel: amestecam ouale cu zaharul faina si 150 ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa.
  6. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina RAMA care in prealabil a fost alifiata.
  7. Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul) Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin.
  8. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom( sau nu).
  9. Asamblarea se face astfel: pe farfurie, cu posul, se fac 3 aveline de frisca pe care se aseaza 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata( de care doriti).
  10. Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata.