Mod de preparare Buturuga cu nuca si gem

  1. Se amesteca 2 oua intregi si 4 galbenusuri cu 130 g zahar.
  2. Adaugati albusurile batute spuma, alunele macinate, faina, praful de copt, scortisora si turnati compozitia intr-o tava unsa si tapetata.
  3. Coaceti blatul la foc potrivit, 35-40 min.
  4. Inmuiati gelatina in apa rece si apoi tineti-o pana se topeste, la foc mic.
  5. Amestecati gelatina cu gemul.
  6. Lasati blatul sa se raceasca si taiati-l in doua, pe orizontala.
  7. Puneti o foaie pe un platou si ungeti-o cu amestecul de gem.
  8. Deasupra puneti a-II-a foaie si rulati, lasati totul la rece 1 ora.
  9. Se va taia fiecare bucata lata de cca 7-8 cm.
  10. Fiecare bucata de buturuga va fii ornata atat pe laterala cat si deasupra.
  11. Optional se poate pune inghetata sau frisca.