Mod de preparare Buturugă din biscuiţi

  1. Biscuitii i-am pus în vasul  robotului, rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari.
  2. Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti.
  3. Stafidele înmuiate în apa calduta, le-am scurs si le-am pus peste biscuiti, la fel si miezul de nuca tocat grosier.
  4. Am facut un sirop din lapte, zahar, ciocolata, margarina si cacao.
  5. Le-am pus toate într-un vas pe foc si le-am adus la punctul de fierbere, am luat de pe foc si am amestecat pâna ce s-a topit ciocolata.
  6. Am lasat siropul sa se raceasca putin.
  7. Am pus si mierea peste biscuti, apoi am turnat siropul câte putin, încorporând toti biscuitii. S-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul, compozitia nu trebuie sa fie prea lichida.
  8. Compozitia rezultata trebuie sa poata fi adunata într-o masa compacta pentru a forma salamul de biscuiti.
  9. Am rasturnat compozitia pe o folie alimentara pregatita, ajutându-ma de folie am adunat compozitia si am dat forma de salam. Am strâns capetele si am pus la frigider pentru câteva ore.
  10. Am pregatit glazura. Ciocolata împreuna cu Rama mit Butter, le-am pus sa se topeasca pe baie de aburi.
  11. Am lasat-o sa se raceasca putin, se va întari destul de repede, asa ca va trebui sa aveti grija sa ramâna destul de moale ca sa puteti lucra cu ea.
  12. Daca s-a întarit puteti s-o mai puneti pe aburi câteva secunde.
  13. Am taiat salamul de biscuti în doua bucati inegale astfel încât sa pot sa-i dau forma de buturuga, apoi am ornat cu glazura astfel încât sa semene cu scoarta unui copac.