Mod de preparare Cabanuta

Aluat: 

  1. Se framanta toate ingredientele.
  2. Se face un aluat potrivit de tare, care se imparte in 20 bucati, care se intind sub forma unor betisoarelungi cat tava de aragaz pe al carei dos se coc.

Crema: 

  1. Budinca de vanilie impreuna cu zaharul, galbenusurile, zaharul vanilinat si laptele se amesteca bine si se pun la fiert, pe baie de abur, pana se ingroasa.
  2. Separat se freaca spuma margarina cu zaharul pudra si se adauga in crema.

Asamblarea: 

  1. Pentru 2 cabanute mici se taie foaia de napolitana in 3 fasii pe lung.
  2. Peste o parte din foaie se pune crema, apoi 4 betisoare din cele 20, unul langa altul, apoi crema, alte 3 betisoare, crema, 2 betisoare, crema, 1 betisor.
  3. Celelalte 2 fasii de foi de napolitana se ung cu crema si se pun peste prajitura sub forma de acoperis, peste care se toarna glazura calda.
  4. Tot asa se procedeaza si cu cea de-a doua cabanuta.
  5. Se orneaza cu frisca si se lasa la inmuiat o zi.