- Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat.
- Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste. Punem coaja rasa de portocala, esenta de rom si putina faina, pe care o cernem inainte.
- Incorporam bine cu mainile, tot punem faina pana obtinem un aluat nisipos, usor de modelat si care nu se lipeste de maini.
- Ungem o tava mare cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Rupem bucatele mici din aluat, formam bilute si le asezam in tava. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-18 minute, cat sa se usuce putin. Nu le coaceti prea tare.
- Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie mi-au iesit 135 de bilute. Cand s-au racit le scobim usor cu un varf de cutit ca sa nu le rupem.
- Amestecam cacaoa cu amidonul si zaharul. Peste turnam laptele, apoi transferam totul pe foc. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam crema pe aragaz cam 20-25 de minute pana se ingroasa bine. Invartiti des in ea si aveti grija ca in timpul fierberii se umfla.
- Dupa acest timp tragem cratita de pe foc, adaugam untul, esenta de rom si amestecam bine pana la omogenizare. O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
- Cu ajutorul unei lingurite umplem o jumatate de caisa si cu alta acoperim. Procedam la fel pana le terminam pe toate de umplut si le lasam cam 1 ora sa se lipesca bine.
- In 3 vase punem apa si colorant diferit in fiecare vas. Trecem caisele prin colorant apoi le tavalim prin zahar repede sa nu se usuce. Le asezam pe o tava fara sa le suprapunem. Pofta buna!