Mod de preparare Cake pops de Halloween

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti o forma rotunda de tort cu hartie de copt si lasati-o deoparte.
  2. Intr-un bol adanc amestecati intai ingredientele uscate. Adaugati apoi ouale, laptele, Rama Maestro si esenta de vanilie. La final adaugati apa fiarta si amestecati bine, pana la omogenizare.
  3. Turnati amestecul in tava si coaceti timp de 60 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Lasati apoi sa se raceasca.
  4. In timp ce blatul se coace, puteti sa pregatiti glazura. Amestecati Rama Maestro Savoare de Unt cu zaharul, esenta de vanilie si laptele. Adaugati treptat ciocolata topita si amestecati pana la omogenizare.
  5. Atunci cand blatul s-a racit complet, rupeti-l intr-un vas pana obtineti consistenta unor firmituri, ca pentru un aluat sfaramicios. Adaugati glazura in acest amestec, treptat, si amestecati pana ce obtineti consistenta unui aluat.
  6. Formati bilute de dimensiunea unor mingiute de golf, puneti-le pe o tava la frigider pentru 30-45 de minute. Scoateti bilutele din frigider.
  7. Topiti la bain marie o mica cantitate de ciocolata.
  8. Inmuiati varful unui betisor pentru cake pops in 2 cm de ciocolata topita si apoi infingeti mingiuta de aluat. Procedati la fel cu restul de mingiute de aluat si puneti-le din nou la frigider pentru 30 de minute. Aceasta cantitate de ciocolata va functiona precum un lipici, tinand mingiuta de aluat pe betisor.
  9. Topiti restul de ciocolata la bain-marie. Cufundati, pe rand, cake pops in ciocolata topita, scuturandu-le apoi usor, pentru a scapa de surplus. Puneti-le pe un suport si lasati-le sa se intareasca putin ciocolata.
  10. Cand ciocolata s-a intarit puteti sa desenati pe ele dupa imaginatie, folosind creionul pentru décor.