Mod de preparare Capriciu

  1. Din galbenusuri, apa minerala, praful de sare, iaurt si 600 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic (daca e nevoie se adauga 1-2 linguri de faina).
  2. Aluatul se aseaza pe planul de lucru uns cu margarina Rama Maestro si se imparte in 3 parti egale.
  3. Margarina Rama Maestro se framanta cu faina (30 de grame) pana la incorporarea acesteia - faina nu are alt rol decat de a face mai buna aderenta grasimii la aluat.
  4. Se ia o parte de aluat si se intinde pe planul de lucru uns cu margarina Rama Maestro intr-o foaie patrata.
  5. O jumatate din cantitatea de margarina Rama Maestro se distribuie uniform pe toata suprafata foii, apoi se cresteaza cate doua taieturi pe fiecare din laturile patratului, fara a le desprinde complet.
  6. Se pliaza catre mijloc - mai intai patratele mai mici din colturi.
  7. De fiecare data se acopera cu partea opusa celei pliate anterior.
  8. Odata colturile adunate la mijloc, se continua plierea cu patratele ramase pe mijlocul laturilor, de fiecare data acoperind un patrat deja pliat cu opusul lui.
  9. Fiecare bucata de aluat impachetata se aseaza pe o tava cu partea spre care s-au facut plierile in jos, se infoliaza si se lasa 15 minute la frigider.
  10. Dupa 15 minute se aseaza pe planul de lucru bine uns cu margarina Rama Maestro, cu partea pe care s-au facut plierile in sus, se unge usor (cu pensula) cu margarina Rama Maestro si aceasta suprafata si se intinde aluatul din nou in forma patrata, efectuand crestaturi indentice.
  11. Se pliaza identic si se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
  12. Dupa trecerea acestui timp se intinde aluatul (la fel cu a doua pliere, ungand cu margarina Rama Maestro) in foaie de dimensiunea ceruta (eu am facut placinta intr-o tava de 40/28 cm).
  13. Cu un cutit bine ascutit am decupat marginile foii.
  14. Am rulat foaia pe sucitor si am derulat sucitorul deasupra tavii, asezand astfel aluatul la locul lui, am perforat cu furculita si am dat la cuptorul preincins la 200 de grade pana s-a rumenit (15-20 de minute).
  15. Pentru a doua foaie am procedat identic, doar ca am impartit-o in patrate potrivite (15 la numar) inainte de a o coace.
  16. A treia foaie am copt-o intreaga.
  17. Foile coapte si racite le-am umplut cu spuma de casuni, am lasat prajitura la frigider 2 ore inainte de servire si am pudrat suprafata cu zahar pudra.