Mod de preparare Castelul printului meu

  1. Se separă ouăle. Freci gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu zahărul vanilat până obţii o cremă groasă. Adaugi apoi laptele.
  2. Făina, cacaua, praful de copt şi pesmetul se cern, se amestecă şi se adaugă cu mişcări uşoare peste compoziţia de gălbenuşuri.
  3. La final se pune uleiul în fir subţire şi mierea.
  4. Albuşurile bătute spumă tare cu sarea se introduc prin mişcări de sus în jos, cu lingura de lemn, în compoziţia obţinută.
  5. Tava aragazului se tapetează cu hârtie de copt. Astfel se coc 3 sau 4 foi subţiri timp de 10-15 minute, în cuptorul încins.
  6. Se verifică dacă s-au copt cu o scobitoare. Se lasă la răcit, până la folosirea lor, pe hârtia de copt.
  7. Dacă aveţi 2 tăvi apropiate sau identice ca mărime, coaceţi 2 foi odată. Eu am folosit tava aragazului şi o altă tavă mai mare aşezată pe grătarul cuptorului.
  8. Pentru crema, intr-un vas mare se bate frişca ţinută la rece cel puţin 3 ore înainte de folosire.
  9. Se adaugă întăritorul, mierea, esenţa de vanilie si 4 linguri cacao.
  10. Se păstrează în frigider până la răcirea completă a foilor.
  11. Peste o foaie se pune 1/4 din cremă, iar peste aceasta se aseaza piscoturi.
  12. Se pune al doilea strat de cremă, apoi foaia de tort cu hârtia de copt în sus pentru a putea fi îndepărtată.
  13. Se repetă: 1/4cremă, piscoturi, 1/4cremă, foaie, dând astfel tortului înălţime.
  14. Se va ţine la rece câteva ore.
  15. Pentru pasta de zahar, gelatina se dizolvă în apă, se pun pe bain-marie, iar când s-a încălzit compoziţia se adaugă margarina cu mierea.
  16. Într-un castron se pun 400-500 g zahăr pudră şi se amestecă lichidul obţinut cu o lingură câte puţin adăugat în mijloc.
  17. Se mai adaugă zahăr până se obţine o cocă de frământat.
  18. Pentru a nu se lipi se presară zahăr pudră.
  19. Coca se înveleşte în folie alimentară şi se păstrează într-o cutie cu capac la frigider.
  20. Când se doreşte a se lucra cu ea, se lasă, fie la temperatura camerei cu 1 oră înainte, fie se frământă bine cu mâinile umezite pentru a se putea modela.
  21. Se presară zahăr pudră pe planşetă, pe sucitor şi se trece la treabă.