Mod de preparare Casuta din turta dulce

  1. Se incalzeste cuptorul la 200C.
  2. Se dizolva Rama Maestro cu zaharul si mierea intr-un vas.
  3. Se amesteca faina cu praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare, apoi se adauga Rama Maestro compozitiei pentru a obtine o coca.
  4. Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa.
  5. Se aseaza o foaie pergament pe suprafata de lucru si se intinde un sfert din aluat la grosimea a 2 monede.
  6. Se taie una dintre sectiuni, apoi se transfera bucata de turta dulce, pe hartie pergament, intr-o tava.
  7. Se repeta procedeul cu aluatul ramas, ruland din nou bucatile ramase, pana cand se obtin 2 pereti laterali, 2 pereti fata/spate si 2 placi de acoperis.
  8. Aluatul ramas poate fi decupat in forma de brazi de Craciun, daca doriti.
  9. Se aleg fulgi intregi de migdale si se infig in placile de acoperis, cu partea ingusta in sus, pentru a arata ca tiglele de pe acoperis.
  10. Se coc toate sectiunile 12 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini.
  11. Se lasa la racit cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise.
  12. Se bat albusurile de ou intr-un bol mare, se adauga zaharul pudra, apoi se amesteca pentru a obtine o glazura groasa si moale.
  13. Se pune glazura intr-un sprit cu capat de margime medie.
  14. Se traseaza glazura pe marginile peretilor, unul cate unul, pentru a-i fixa impreuna.
  15. Folositi un bol mic ca suport pentru peretii din interior.
  16. Apoi se lasa la racit pentru cateva ore.
  17. Odata fixati peretii, se indeparteaza bolul si se fixeaza placile de acoperis.
  18. Unghiul este abrupt, astfel ca va fi nevoie sa le mentineti presate cateva minute, pana cand glazura incepe sa se usuce.
  19. Se lasa sa se raceasca complet, cel mai bine peste noapte.
  20. Pentu decor, lipiti cu glazura batoane de ciocolata, folosind 3 pe lungime, pentru usa si mai multe pe latime, pe peretii exteriori ai casei.
  21. Se decoreaza casa cu bomboane, se creaza turturi, tinand spritul intr-un unghi de 90 cu acoperisul si se traseaza glazura, miscand capatul spritului inainte si inapoi, pana cand glazura va lasa o dara ascutita.
  22. Se lipeste hornul pe acoperis si se aseaza putina glazura si deasupra lui.
  23. Se presara zahar pudra peste acoperis pentru a crea efectul zapezii.
  24. Casuta din turta dulce va fi comestibila timp de 1 saptamana, insa se va pastra o perioada mai indelungata.
  25. Placile acoperisului x 2 : 17cm lungime/13 cm latime, iar marginea mai ingusta este orientata in sus deoarece acoperisul este foarte ascutit.
  26. Peretii laterali x 2 : 7cm lungime/9 cm latime.
  27. Peretii din fata/spate : 12 cm la baza si 7 cm marginea pana cand incepe sa se incline, iar partea inclinata – 15 cm pe fiecare parte pana cand se intalnesc intr-un punct.