Mod de preparare Cataif

  1. Eu am folosit pt aceasta prajitura 2 tavi de cozonac, dar daca doriti o singura foaie si sa faceti portiile mai mici, puteti pune spaghetele intr-o tava mai mare.(spaghetele trebuie sa se suprapuna intr-un strat de cca 0,5 cm)
  2. Am asezat cate 100 g spaghete in fiecare tava unsa bine cu margarina (am mai pus si cateva bucatele deasupra) si le-am pus in cuptorul incins timp de 15 minute la 180 grade.
  3. Intre timp am pregatit siropul caramel. Zaharul se pune intr-o craticioara cu 3 linguri de apa si se lasa la caramelizat, cand incepe sa devina auriu se adauga apa si se fierbe pana la topirea zaharului.
  4. Cand foile de cataif sunt gata, se toarna siropul fierbinte deasupra si se lasa sa se raceasca.(eu le-am last peste noapte sa absoarba tot siropul)
  5. Nucile se prajesc intr-o tigaie, apoi se toaca grosier cu un cutit.
  6. Frisca se bate bine cu zaharul vanilat, se adauga nucile tocate si se umplu foile de cataif. Se orneaza cu un mot de frisca.