Mod de preparare Cataif cu frisca

  1. Din faina, oua, si apa cat primeste faina se prepara un aluat ca de taietei.
  2. Se imparte aluatul in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa putin sa se usuce, apoi se rasuceste, formandu-se un sul, din care se taie taieteii foarte subtiri si se intind ca sa se usuce, dar nu prea nult.
  3. Se ia o tava dreptunghiulara cat mai mare, se unge cu margarina, se intind taieteii pe fundul tavii si cu un cutit crestam cataiful ca in portii.
  4. Se stropesc taieteii deasupra cu margarina topita si se introduc in cuptor sa se rumeneasca, dupa care se stropesc cu sirop si se lasa la frigider.
  5. Dupa ce s-a racit se pune in frisca 2 linguri de zahar pudra.
  6. Jumatate din cataif se scoate din tava pe un platou si se intinde deasupra o parte din frisca peste care se pune restul de cataif si iar se garniseste cu frisca.