Mod de preparare
Cataif cu frisca
- Din faina, oua, si apa cat primeste faina se prepara un aluat ca de taietei.
- Se imparte aluatul in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa putin sa se usuce, apoi se rasuceste, formandu-se un sul, din care se taie taieteii foarte subtiri si se intind ca sa se usuce, dar nu prea nult.
- Se ia o tava dreptunghiulara cat mai mare, se unge cu margarina, se intind taieteii pe fundul tavii si cu un cutit crestam cataiful ca in portii.
- Se stropesc taieteii deasupra cu margarina topita si se introduc in cuptor sa se rumeneasca, dupa care se stropesc cu sirop si se lasa la frigider.
- Dupa ce s-a racit se pune in frisca 2 linguri de zahar pudra.
- Jumatate din cataif se scoate din tava pe un platou si se intinde deasupra o parte din frisca peste care se pune restul de cataif si iar se garniseste cu frisca.