Mod de preparare Cetate de zmeura cu ziduri din pesmeti

  1. Se unge fundul unei forme de tort (diametru - 26 cm).
  2. Se tapeteaza marginile cu felii de paie prajita, cu partea glazurata in sus.
  3. Fundul se tapeteaza si el cu felii de paie prajita, eventual taiata bucati mai mici.
  4. Pentru crema se inmoaie gelatina 5 minute in apa rece.
  5. Se asaza intr-o craticioara 200 g zmeura si se incalzeste, amestecand; apoi se trece printr-o strecuratoare.
  6. Se asaza intr-un castron branza de vaci, mascarpone, zahar, suc de lamaie si piureul de zmeura (se pun in prealabil deoparte 1-2 linguri de piure).
  7. Se bate compozitia cu mixerul.
  8. Se dizolva gelatina la foc moale si se ia apoi de pe aragaz.
  9. Se inglobeaza in gelatina 3 linguri din compozitia de branza; acest amestec se inglobeaza in intreaga compozitie de branza.
  10. Se da la frigder; cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca, batuta separat cu zaharul vanilat.
  11. Se adauga apoi zmeura ramasa.
  12. Crema de zmeura se asaza pe blat, se niveleaza si se lasa sa se intareasca la frigider.
  13. Pentru ornat, se bate frisca si se spriteaza spriala incepand dinspre marginea tortului catre mijloc.
  14. Se stropeste frisca cu restul de piure de zmeura.
  15. In mijlocul tortului se asaza boabe de zmeura; 
  16. La final se pudreaza cu zahar.