Mod de preparare Chec

  1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
  2. Albuşurile se bat spumă până când stă telul în picioare apoi se adaugă zahărul şi se bat din nou, apoi se adaugă făina în ploaie si se amestecă bine.
  3. Separat se amestecă gălbenuşurile cu 12 linguri de ulei, cu bicarbonatul stins cu puţin oţet sau cu zeamă de lămâie (cam un vârf de cuţit de bicarbonat) şi cu diverse mirodenii (coajă de lămâie, esenţă de rom, zahăr vanilat/vanilinat etc).
  4. Acest amestec se toarnă peste compoziţia obţinută anterior şi se amestecă bine.
  5. Tăvile se ung bine cu puţin ulei şi se toarnă in ele cam 80% din compoziţie.
  6. Peste restul de compoziţie se pune cacao, se amestecă şi se toarnă in tăvi.
  7. Pentru ca desertul să aibă un aspect plăcut cu o lingură se amestecă uşor şi doar puţin cele două compoziţii (cea simplă şi cea cu cacao), astfel checul dvs.
  8. va avea fel de fel de ornamentaţii în interior.
  9. Se dă la cuptor la foc potrivit şi este gata cam intr-o oră.
  10. Se probează prin înţeparea pe laterală cu un cuţit curat.
  11. Dacă lama cuţitului iese curată atunci checul este gata.
  12. Poftă bună!.