Mod de preparare Chec alb si negru

Preparare chec:

  1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul si batem bine tare.
  2. gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura.
  3. Galbenusurile se amestecă cu albuşurile, amestecand de jos in sus.
  4. Se adaugă făina, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.
  5. Compoziţia rezultată se împarte în 2 părţi egale: una va rămâne albă, iar în cealaltă se adaugă cacao (3-4 linguri).
  6. Compoziţiile astfel rezultate se adaugă în 2 tăvi de chec (unse cu ulei şi tapetate cu făină sau pusa hartie de copt) şi se dau la cuptor.
  7. După ce s-a copt, se lasă să se răcească.
  8. Apoi se taie felii şi în continuare se vor aranja o felie albă, o felie neagră, între ele va fi pusă crema.

Preparare crema:

  1. Laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi grişul se pun la fiert.
  2. Cand compozitia s-a ingorsat bine se adaugă margarina Rama si se freacă bine, până se omogenizează, tot pe foc.
  3. Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă între feliile de chec si deasupra se toarna glazura.

Preparare glazura:

  1. Margarina se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul.
  2. Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao.
  3. Luam de pe foc si punem esenta de rom.
  4. Se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie.
  5. Pentru a avea o felie frumoasa de chec trebuie sa taiati feliile pe diagonala.