Mod de preparare Chec cu banane

  1. Se piseaza bananele cu furculita sau cu blender-ul.
  2. Separat, se bat bine cu mixerul 2 albusuri, cand spuma e tare, se adauga 1/2 cana de zahar, se bate in continuare cateva min. pana se topeste zaharul si spuma e tare.
  3. Se adauga cele 2 galbenusuri, jumatate de cana cu ulei, jumatate de lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau cu otet (in reteta scrie ca se pune si jumatate de pachetel de praf de copt, eu nu am mai pus), un praf de sare, o cana si jumatate cu faina si se amesteca totul usor cu o lingura sau cu mixerul la viteza cea mai mica.
  4. Se adauga si bananele pasate, coaja rasa de lamaie, un praf de scortisoara, 2-3 pliculete de zahar vanilat (eu am turnat scortisoara direct cu borcanul, si a iesit mai maronie prajitura).
  5. In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina am presarat un strat de nuci taiate.
  6. Se da la copt si am verificat cu scobitoarea sa vad cand e gata (mai mult de jumatate de ora am lasat tava la cuptor, la foc mediu, ca sa creasca frumos si sa nu se arda jos).