Mod de preparare Chec cu cacao

1. Se separa cele 10 oua (galbenus si albus).
2. Se bat albusurile spuma cu 1/2 de lingurita de sare, apoi se adauga in ploaie, treptat, cele 2 cani de zahar.
Deoparte, in alt castron mai mic, se adaga peste galbenusuri praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, zaharul vanilat, uleiul.
3. Dupa ce se bat albusurile si cu zaharul si se obtine o spuma tare, se adauga amestecul de galbenusuri (putin cate putin) si se mixeaza bine.
4. Dupa aceea se lasa mixerul deoparte, se ia o lingura de lemn sau o spatula si se adauga faina in ploaie amestecand de jos in sus.
5. Se ung 2 tavi cu ulei (sau puteti pune hartie de copt) si se adauga aluatul.
6. Se mai pastreaza putin in castron, se adauga cacao (depinde si de cacao cat de bine se inchide la culoare-puteti pune dupa ochi), se amesteca bine si se pune in tavi dar doar pe mijloc in lungul tavii.
7. Se poate amesteca usor cu o furculita ca sa se coloreze si mai jos.
8. Se preincalzeste cuptorul bine, apoi se pun tavile in cuptor pentru 40-50 de min (depinde de cuptor).
9. Cel mai bine e sa se faca testul cu scobitoarea si daca scobitoarea e uscata si checul e gata.
Pofta buna!