Mod de preparare Chec cu ciocolata

  1. Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc impreuna cu 50 ml lapte, o lasam pana se topeste si se formeaza glazura, oprim focul si o lasam la racit.
  2. Separam albusurile de galbenusuri si le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
  3. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam uleiul si laptele.
  4. Punem crema de galbenusuri peste albusul batut spuma si omogenizam compozitia.
  5. Amestecam faina cu praful de copt si o turnam peste compozitie, amestecand usor cu miscari circulare de jos in sus.
  6. La sfarsit punem esenta de vanilie.
  7. Ungem o forma de copt cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea.
  8. Deasupra vom pune jumatate din glazura obtinuta si cu furculita o imprastiem cu miscari circulare prin toata tava.
  9. Dam la cuptorul preincalzit 30-35 de minute la foc mic.
  10. Verificam facand testul cu scobitoarea.
  11. Dupa ce se raceste scoatem usor din forma si-l rasturnam peste un platou.
  12. Deasupra punem glazura ramasa (daca s-a intarit nu-i nicio problema, o puneti din nou pe foc pana se inmoaie) si bomboane pentru decor.