Mod de preparare Chec cu glazura de ciocolata si nuci

  1. Margarina se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza.
  2. Albusurile se bat spume cu un praf de sare.
  3. In compozitia de galbenus se pune treptat faina alternant cu albusul batut spuma.
  4. Se amesteca de jos in sus.
  5. La sfarsit se pun 2 plicuri cu zahar vanilat, lamaia rasa si zeama de la lamaie.
  6. In doua forme de chec se pune hartie de copt.
  7. Din cantitatea aluatului de chec se pune o jumatate de cana de-o parte si se amesteca cu cacaoa.
  8. Restul de cantitate se imparte in doua si se toarna in formele de chec.
  9. Pe mijlocul aluatului turnat in formele de chec se toarna, de la un capat al altuluia al formei, aluatul amestecat cu cacao.
  10. Se la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, la foc mic circa o ora.
  11. Inainte de a fi scos din cuptor checul se incearca cu scobitoarea, daca pe scobitoare ramane aluat lipicios inseamna ca nu este inca gata.
  12. Scoatem in momentul in care pe scobitoare nu ramane niciun pic de aluat.
  13. Intr-o cratita se pune la topit ciocolata cu margarina.
  14. In momentul in care s-a topit de ia de pe foc si se pun nucile pisate.
  15. Compozitia se toarna calda peste chec.