Mod de preparare Chec cu lamaie

  1. Se separa ouale si margarina Rama se scoate la temperatura camerei.
  2. Margarina moale se bate impreuna cu zaharul si galbenusurile.
  3. Frecam bine margarina cu galbenusurile pana cand se topeste zaharul si apoi radem lamaia, dupa ce am spalat-o bine, si punem o lingura din zeama de lamaie.
  4. Separat, batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul vanilat.
  5. Se adauga albusurile, amestecand de jos in sus, peste compozitia cu margarina Rama.
  6. Apoi se adauga treptat faina la fel, amestecand de jos in sus.
  7. Din compozitie se iau cateva linguri intr-o cana si se amesteca cu cacao.
  8. Restul de compozitie se pune intr-o tava de chec, pe care am uns-o cu margarina Rama dinainte.
  9. Pe mijlocul formei, de la un capat la celalalt, turnam compozitia cu cacao si apoi o intindem un pic cu o furculita.
  10. Se da la cuptor la foc mediu 5 minute si apoi la foc mic inca vreo 20 de minute.
  11. Inainte de a scoate checul faceti testul cu scobitoare.
  12. Dupa ce l-am scos din cuptor il pudram cu zahar pudra.