Mod de preparare Chec cu mac

  1. Se incinge cuptorul la 190C.
  2. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec.
  3. Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.
  4. Intr-un vas se bate margarina Rama cu zaharul.
  5. Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca.
  6. Se incorporeaza apoi Limoncello urmat de lapte.
  7. Se inglobeaza macul, coaja rasa si zeama de lamaie.
  8. Faina se amesteca cu praful de copt si mixul de condimente si se incorporeaza in compozitia cu mac.
  9. Se inglobeaza albusurile batute spuma.
  10. Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt, pana cand la inserararea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata, aprox. 40 minute.
  11. Dupa ce s-a copt checul, se lasa sa se raceasca, apoi se stropeste cu o glazura obtinuta din zahar pudra si zeama de lamaie.