Mod de preparare Chec cu menta

  1. Menta se spala si se scurge bine de apa.
  2. Am separat galbenusurile de albusuri. Rupem frunzele de menta de pe tulpini, le tocam marunt.
  3. Margarina si 300 gr zahar se freaca spuma si apoi adaugam si galbenusurile. Mixam bine, adaugam praful de copt stins in lapte.
  4. Adaugam faina si omogenizam bine.
  5. Albusurile se bat spuma, adaugam 100 gr zahar si batem pana se topeste zaharul si se intareste bine albusul. Adaugam si menta tocata.
  6. In compozitia de margarina si galbenusuri se incorporeaza amescand usor si amestecul de albusuri cu menta. Se pune compozitia rezultata in formele de chec unse si tapetat cu faina.
  7. Se coc la foc mic. Facem testul cu scobitoarea, cand este copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
  8. Ciocolata se topeste si se toarna peste chec.