Mod de preparare
Chec cu menta
- Menta se spala si se scurge bine de apa.
- Am separat galbenusurile de albusuri. Rupem frunzele de menta de pe tulpini, le tocam marunt.
- Margarina si 300 gr zahar se freaca spuma si apoi adaugam si galbenusurile. Mixam bine, adaugam praful de copt stins in lapte.
- Adaugam faina si omogenizam bine.
- Albusurile se bat spuma, adaugam 100 gr zahar si batem pana se topeste zaharul si se intareste bine albusul. Adaugam si menta tocata.
- In compozitia de margarina si galbenusuri se incorporeaza amescand usor si amestecul de albusuri cu menta. Se pune compozitia rezultata in formele de chec unse si tapetat cu faina.
- Se coc la foc mic. Facem testul cu scobitoarea, cand este copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
- Ciocolata se topeste si se toarna peste chec.