Mod de preparare Chec cu multa, multa ciocolata

  1. Se separa ouale, albusurile se bat cu mixerul spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate pana amestecul luceste.
  2. Separat se bat un pic galbenusurile si se adauga peste albusuri si se mai bat 2-3 min.
  3. Peste amestec se pune vanilia, praful de copt, cacao si margarina (ulei) in fir subtire.
  4. Din acest moment nu se mai foloseste mixerul.
  5. Faina se incorporeaza cu o lingura.
  6. Dupa ce s-a incorporat faina se adauga ciocolata si nucile.
  7. Se pune intr-o tava dinainte unsa cu margarina si tapetata cu cacao  sau faina.
  8. Se coace cam o ora la foc mediu (170 C).
  9. Dupa ce au trecut 50 de min se incearca cu o scobitoare in mijlocul checului, daca scobitoarea iese curata e gata, dar daca nu, se mai lasa inca 10 min si se verifica din nou.
  10. Cand e gata, se mai lasa cateva minute la racit in tava, dupa care, pe un grilaj, se lasa sa se raceasca total.