Mod de preparare Chec cu scortisoara

1. Stafidele se inmoaie in apa, apoi se toaca si se amesteca cu rom.
2. Se amesteca migdalele cu zaharul, scortisoara, cardamonul, coaja de lamaie rasa, stafidele cu romul si frisca lichida.
3. Se taie martipanul in felii subtiri.
4. Branza de vaci se paseaza se adauga laptele, oul si sarea.
5. Se amesteca praful de copt in faina, apoi se adauga peste branza treptat.
6. Din aluatul obtinut se intinde o foaie dreptunghiulara de 40 x 25 cm.
7. Se taie de pe lungime o fasie groasa de 2 cm, apoi se aseaza aluatul intr-o tava unsa cu margarina si deasupra se intinde umplutura.
8. Se rasucesc laturile mai lungi ale aluatului pana aproape de centru.
9. Fasia de aluat taiata anterior se taie in 4 bucati.
10. Aceasta se aseaza pa chec si se apasa usor cu degetele.
11. Se coace 50-60 de minute, apoi se presara cu zahar pudra.