Mod de preparare Chec cu stafide

  1. Margarina se bate cu 100 g zahar pana se spumeaza.
  2. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt si esenta de vanilie.
  3. Se bate in continuare pana la obtinerea unei creme.
  4. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga cca 75 g zahar, continuandu-se baterea pana se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu compozitia de galbenus, se adauga treptat stafidele si faina, amestecand pana la o perfecta omogenizare.
  5. Compozitia obtinuta se toarna in forme de chec unse cu margarina si tapetate cu faina, si se introduc la cuptor.
  6. Se coace la foc moderat.
  7. Se scoate si se lasa 20-30 de minute in tava, apoi se rastoarna si se pudreaza cu cocao.
  8. Stafidele se pun in lapte si esenta de rom si se lasa cateva ore sa se umfle.
  9. Daca vreti sa fie mai cremos puteti sa adaugati la compozitie 50 ml de smantana dulce pentru frisca.