Mod de preparare Chec de Craciun

  1. Merele curatate si taiate bucati se pun la fiert cu 50 gr. zahar pentru 20-25 de minute.
  2. Cand sunt fierte se lasa la racit, apoi se scurg si se fac piure.
  3. Luam o tava rotunda cu cerc in mijloc si o pregatim astfel: o ungem cu margarina rama si o tapam cu faina, apoi ne ocupam de compozitia checului.
  4. Intr-un bol cernem faina, adaugam bicarbonatul si scortisoara.
  5. Intr-un alt bol punem stafidele si nucile tocate impreuna,apoi adaugam 3 linguri din compozitia de faina peste ele.
  6. Se freaca bine margarina rama cu zaharul pana devine spuma, apoi adaugam treptat cate o lingura din piureul de mere si se incorporeaza totul usor.
  7. Apoi adaugam usor faina si putina esenta de vanilie.
  8. Adaugati nucile si stafidele.
  9. Turnati incet compozitia in tava pregatita apoi dati-o la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si o lasati pana la testul cu scobitoarea, cand scobitoarea infipta in cel mai moale punct o scoateti curata.
  10. Cand este gata o lasati la racit apoi o scoateti pe un platou.
  11. Acum sa pregatim intr-o oala mica glazura.
  12. Cu un tel para amestecati zaharul pudra, laptele si restul de esenta de vanilie.
  13. Puneti pe foc si amestecand in continuu lasati sa fiarba pana se ingroasa.
  14. Turnati glazura peste chec lasand sa se prelinga si pe margini asa cum curge fara a o aranja.
  15. Decorati cu samburi de nuca si stafide.