Mod de preparare Chec duo

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Se pun cele 6 lg de faina intr-un castron si se adauga praful de copt si se omogenizeaza.
  3. In alt castron se pun celelante 6 linguri si se adauga cacaoa.
  4. Se presara un praf de sare peste galbenusuri si se lasa sa se odihneasca pana batem albusurile spuma cu cele 12 lg zahar.
  5. Cand am terminat de incorporat zaharul facem o spuma din galbenusurile batute bine in timp ce incorporam zeama de la lamaie si uleiul.
  6. Cand terminam de batut spuma de galbenusuri o turnam peste bezeaua de albus si omogenizam.
  7. Separam compozitia in 2 parti egale.
  8. Intr-o parte adaugam faina cu praful de copt si cealalta faina cu cacao.
  9. Bineinteles punem fiecare compozitie intr-o alta forma de chec, bagam la cuptor si la final ne vor iesi 2 checuri, unul alb si unul negru.
  10. Le scoatem, le lasam la racit, timp in care pregatim crema de budinca.
  11. Punem praful de budinca din cele 2 plicuri intr-un castron, adaugam cele 6 linguri de zahar si 100 ml lapte.
  12. Omogenizam compozitia.
  13. Punem laptele la fiert la foc mic, dam portocala prin razatoarea mica, iar cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca din castron amestecand continuu, pentru a nu se face cocoloase.
  14. Cand incepe sa se ingroase adaugam si coaja de portocala.
  15. La final taiem checurile felii, ungem o felie alba de chec cu budinca si o lipim de o felie de chec neagra.
  16. Si repetam operatia pana la terminarea feliilor de chec.
  17. Se lasa sa se raceasca si se taie incepand de la un colt pe diagonala.
  18. Deasupa se poate orna cu frisca sau glazura de ciocolata pentru aspect.