Mod de preparare Chec fara cuptor, fara grasime

  1. Intr-un castron punem oul intreg impreuna cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat-se mixeaza bine pana se albeste compozitia, apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu praful de copt-alternand cu laptele.
  2. Dupa ce incorporam toata faina si tot laptele (mixam pana se basica aluatu'), adaugam cacaoa-mixam pana devine omogen totul-apoi pregatim 5 pahare, sau cani-pe fundul fiecarei cani (pahar) se pune hartie de copt-cu ajutorul unui polonic mic (cu lingura e cam chinuiala) se vor umple canile pana la jumatate.
  3. Luam o cratita incapatoare (care are si capacul ei), punem canile si apoi turnam apa calduta pana la jumatatea canilor-punem cratita pe foc si dam drumul la foc mediu, nu parasim incinta si stam langa oala.
  4. Cand incepe sa fiarba apa, dam focul mic (la minim)-punem o carpa deasupra oalei si apoi capacul-focul sa fie asa, cat mai mic-din momentul in care ati dat focul mic, lasati cratita pe foc 20 de minute, fara sa ridicati capacul.
  5. Dupa 20 minute stingeti focul si mai lasati 15 min cu capacul pus, nu-l ridicati.
  6. Dupa 35 de min. ridicati capacul-se scot afara pe masa si lasam la racit- apoi cu ajutorul unui cutit cu lama mai ingusta desprindem usor marginile de cana si le extragem.
  7. Pentru ca au hartie de copt pe fund, ies destul de usor.