Mod de preparare Chec in doua culori

Aluat: 

  1. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana ies o bezea.
  2. Galbenusurile se bat cu 1 lingura de zahar si margarina Rama Maestro.
  3. Peste albusurile batute se adauga galbenusurile, faina, praful de copt, coaja de lamaie-portocala.
  4. Se amesteca usor sa nu se lase albusurile.
  5. Compozitia se imparte in alte doua compozitii.
  6. Intr-o compozitie se adauga cacao si scortisoara si se amesteca pana se inglobeaza cacao in aluat.
  7. In cealalta alba,se adauga nuca de cocos.
  8. Se ung doua forme de chec cu margarina Rama si se tapeteaza cu faina.
  9. Se toarna aluaturile in forme si se coc cam 25 min.
  10. Dupa coacere si racire se scot din forme.

Crema: 

  1. Praful de budinca cu 2-3 linguri de zahar se dilueaza cu 2-3 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte si zahar se pun pe foc, iar cand laptele fierbe se adauga praful de budinca diluat.
  3. Se amesteca cu telul ,sa nu se formeze cocoloase.
  4. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se raceste.
  5. Dupa racire, budinca se amesteca cu margarina rama Maestro si coaja de lamaie-portocala.

Ornare: 

  1. Ciocolata alba si ciocolata lapte se taie marunt si se topesc impreuna bain-marie,apoi se amesteca cu margarina Rama.

Asamblarea: 

  1. Fiecare felie de aluat se unge cu crema si se lipesc,intercaland culorile: o felie cu cocos, o felie cu cacao.
  2. Se formeaza prajitura mai lunga sau mai scurta.
  3. Se monteaza prajitura pe un gratar, iar cu lingura glazuram prajitura cu ciocolata topita.
  4. Tinem prajitura la rece, cam 1 ora, apoi o taiem pe diagonala.