Mod de preparare Chec Panettone - reteta italieneasca

  1. Albusuriile trebuie batute cu un varf de sare ca sa se poata bate mai bine, stafidele inmuiate in rom ca sa se inmoaie; se scot samburii de la visine sau cirese si se lasa in jumatati,  nucile se taie in jumatati, rahatul se taie si el cuburi.
  2. Apa se amesteca cu zaharul si se face un sirop.
  3. Cand albusurile sunt batute cum trebuie se adauga siropul facut din apa si zahar se adauga treptat si nu dintr-o data; se mai adauga galbenusurile, zaharul vanilat, uleiul si se mai bat cateva secunde.
  4. Faina amestecata cu praful de copt se aduga peste albusuri dupa care se mai adauga stafidele, rahatul, nuca, coaja de portocala si de lamaie si fructele taiate.
  5. Toate se amesteca, dupa care aluatul obtinut se pune in tavi - doar jumatate din compozitie -se imparte in cele doua tavi, celalta jumatate se amesteca cu cacaua si zeama de la compot sau apa cu esenta de rom.
  6. Se amesteca cu compozitia ramasa si se imparte iar in cele doua tavi.
  7. Se da la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade C.