Mod de preparare Chec pufos

  1. Se separă cu grijă gălbenuşurile de albuşuri.
  2. Se adaugă praful de sare peste albuşuri şi se mixează până rezultă o spumă omogenă. Se adaugă treptat zahărul şi se amestecă până ce compoziţia devine tare şi nu cade de pe paletele mixerului.
  3. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, cu grijă să nu se taie, adaugându-se şi zeama de lămâie şi se încorporează în albuşuri.
  4. Se adaugă apoi făina, în ploaie, să nu facă mici cocoloaşe, şi se amestecă încet cu o lingură de lemn, de jos în sus, adăugându-se apoi coaja de lămâie şi zahărul vanilinat.
  5. Tăvile de chec se tapetează cu hârtie de copt, specială pentru prăjituri, sau se ung cu margarina Rama şi se pune în ele 2/3 din compoziţie. În restul de 1/3 se încorporează cacaoa, se pune apoi in tavă. Pentru un aspect frumos, se omogenizează cele două părţi, mişcând cu o furculiţă, în sens circular.
  6. Se dă la cuptorul încins în prealabil şi se coace la foc potrivit. Se tapetează apoi cu zahăr pudra.