Mod de preparare Chec vienez cu scortisoara

  1. Se spala stafidele in apa fierbinte, se ususca prin stergere si se toarna romul peste ele.
  2. Se amesteca migdalele cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie ,stafidele cu rom si frisca lichida.
  3. Se taie martipanul in felii subtiri.
  4. Branza de vaci se paseaza bine si se aduga laptele, oul si sarea.
  5. Se amesteca praful de copt in faina, iar apoi aceasta se adauga treptat, lingura cu lingura peste branza.
  6. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
  7. Din aluatul obtinut se intinde un dreptunghi pe un tocator presarat cu faina.
  8. Se aseaza aluatul intr-o tava unsa si deasupra se intinde umplutura.
  9. Se rasucesc laturile mai lungi ale aluatului pana aproape de centru.
  10. Fasia de aluat taiata anterior se taie in patru bucati.
  11. Acestea se aseaza pe chec si se apasa usor cu degetele.
  12. Se coace 50-60 min pana devine galben auriu.
  13. Se presara zaharul pudra cat timp checul inca este fierbinte.