Mod de preparare Cheescake cu ciocolată alba

  1. Ungeti si tapetati o tava de tabla patrata, cu latura de 20 cm si baza detasabila.
  2. Pentru blatul de biscuiti amestecati margarina topita cu biscuiti zdrobiti.
  3. Turnati cu lingura in tava pregatita si apasati pentru a nivela.
  4. Raciti la frigider.
  5. Pentru umplutura presarati gelatina intr-un castronas cu 150 ml apa si lasati sa se imbibe 1 min.
  6. Asezati castronul intr-o cratita cu apa fierbinte si amestecati pana se dizolva gelatina.
  7. Dati deoparte castronul si lasati sa se raceasca.
  8. Topiti ciocolata alba intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit (bain-marie) si lasati sa se raceasca.
  9. Bateti la un loc branza, zaharul si galbenusurile pana s-au omogenizat.
  10. Adaugati, batand, ciocolata topita, apoi turnati gelatina racita in jet subtire, amestecand.
  11. Bateti frisca pana se intareste usor, apoi incorporati-o in amestecul cu branza.
  12. Bateti albusurile pana se intaresc, apoi incorporaţi-le.
  13. Turnaţi cu lingura amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si raciti la frigider timp de 3-4 ore, pana se intareste.
  14. Scoateti cheescake-ul din tava.
  15. Presarati cu cacao si taiati în 12 porţii.
  16. Serviti cu fructe de padure proaspete.
  17. Cand adaugati gelatina in amestecul cu branza, asigurati-va ca gelatina s-a racit, astfel amestecul poate face cocoloase sau devine vascos.
  18. Puteti pastra cheescake-urile in frigider, acoperite, cel mult 4 zile.
  19. Atunci cand ciocolata se intareste, blatul devine si el foarte tare, astfel incat e bine sa scoateţi cheescake-ul din frigider cu aprox. 30min inainte de a-l servi, altfel va fi greu sa-l tăiaţi.