Mod de preparare Cheesecake

  1. Preincalziti cuptorul la 150 C (sau nivelul 2).
  2. Amestecati bine biscuitii sfaramati cu margarina topita.
  3. Se toarnă amestecul în tava şi, folosindu-vă mâinile, apăsaţi-l în jos pentru a fi uniform.
  4. Puneti-l în frigider pentru între 5-10 minute (pana faceti amestecul de branza) pentru a se întări.
  5. Stratul de branza: Puneti branza de vaci intr-un vas si frecati-o bine (eu am pus-o in robotul de bucatarie cu cutitul pt 1-2 min).
  6. Apoi amestecati branza de vaci cu branza quark,vanilia si zaharul.
  7. Inglobati ingredientele cu o spatulă, apoi continuaţi sa amestecati energic cu telul până sunt toate bine amestecate.
  8. Sfat: Nu folositi mixerul deoarece amestecul devine prea subtire.
  9. Adugati ouale unul cate unul amestecand bine.
  10. Adaugati si smantana amestenacd bine, dar din nou, nu o bateti ci amestecati.
  11. Puneti amestecul de branza peste stratul de biscuiti, care a stat pana acum la frigider, arajand-ul sa fie egal.
  12. Dati la cuptor 1,5 - 2 ore, pe randul de jos.
  13. Cand e gata, branza ar trebui sa fie fiarta dar la mijloc doar inchegata.
  14. Scoateti-o din cuptor, lasati-o sa se raceasca si apoi puneti-o in frigider inca 4 ore sau pana cand o serviti.
  15. Cand doriti sa o serviti, treceti cu cutitul lateral intre branza si tava, apoi desfaceti tava.
  16. Se poate pune langa felia de tort fructe de padure proaspete, struguri,dulceata sau sos de ciocolata.