Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata si alune

  1. Încălzim cuptorul la 160 grade şi ungem o tavă cu diametrul de aprox. 20 cm, cu margarină.
  2. Măcinăm biscuiţii şi îi amestecăm bine cu restul ingredintelor pentru blat.
  3. Acoperim bine fundul tăvii cu această compoziţie.
  4. Topim ciocolata pe bain marin, amestecăm bine ouăle cu brânza, cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie, adăugând şi ciocolata topită şi amestecăm bine.
  5. Turnăm compoziţia peste blat şi coacem aproximativ 45 minute până umplutura dă să se închege,dar în mijloc să semene lichidă.
  6. Lăsăm să se răcească şi acoperim cu glazură de ciocolată pe care am făcut-o topind ciocolata şi cu smântâna la bain marin.
  7. Putem orna cu alune sau căpşune sau alte fructe.
  8. Lăsăm să se răcească în frigider minim 5 ore înainte de a fi servită.
  9. Secrete: pune pe fundul tăvii foaie de copt ca să fii sigur cu nu se prindă de fund.
  10. De obicei este mai bun în ziua următoare.