Mod de preparare Cheesecake cu lichior de cocos si jeleu de cafea

  1. Se faramiteaza biscuitii si se amesteca cu margarina topita. Se preseaza pe fundul unei tavi rotunde cu pereti detasabili de 26cm si se da la rece.
  2. Intr-un bol se pun 1 plic si 1 lingurita din alt plic de gelatina la inmuiat in 5 linguri de apa rece.
  3. Se pune bolul intr-o cratita cu apa ce fierbe la foc mic pana se topeste gelatina.
  4. Intr-un bol se mixeaza branza cu lichiorul peste care se pun gelatina topita si frisca lichida.
  5. In alt vas se bat 2 oua cu zahar pana se obtine o spuma galbuie si se adauga peste amestecul de branza.
  6. Crema obtinuta se toarna peste biscuitii pisati si se da la rece 3-4 ore.
  7. Pregatirea jeleului se face cu jumatate de ora inainte de terminarea celor 4 ore de stat la rece.
  8. Se face o cafea tare( sau un ness), se indulceste cu 2 lingurite de zahar si se lasa sa se raceasca.
  9. Cand s-a racit se iau 5 linguri si se pun intr-un bol, peste el se pune gelatina si se fierbe ca mai sus.
  10. Cupa ce s-a topit se pune peste cafea.
  11. Dupa ce s-a mai racit se toarna peste prajitura uniform si cu grija.
  12. Se lasa la racit cateva ore pana sa fie servita.