Mod de preparare Cheesecake cu stafide si lamaie

  1. Preincalziti cuptorul la 170 grade C.
  2. Ungeti si tapetati o tava de tabla rotunda pentru copt prajituri, cu diametrul de 23 cm si fundul detasabil.
  3. Pentru blatul de biscuiti amestecati margarina topita cu biscuitii zdrobiti.
  4. Turnati amestecul cu lingura in tava pregatita si apasati pentru a nivela.
  5. Raciti la frigider.
  6. Puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina, coaja si sucul de lamaie.
  7. Mixati cu un mixer, la viteza redusa, pana se omogenizeaza.
  8. Bateti albusurile pana se intaresc usor, apoi incorporati-le in amestecul cu branza.
  9. Incorporati stafidele.
  10. Turnati amestecul cu branza deasupra blatului de biscuiti.
  11. Asezati pe o tava intinsa de copt si coaceti timp de 1 ora.
  12. Opriti cuptorul.
  13. Lasati cheesecake-ul sa stea in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de 1 ora, pana se intareste.
  14. Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
  15. O pastrati la frigider pana in momentul servirii.