Mod de preparare Choux-a-la-creme

Cojile:

  1. Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.
  2. Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc( toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat, apoi se lasa la racit.
  3. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand( nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul) si devine un aluat lipicios.
  4. Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava.
  5. Se dau la cuptor aprox 30 min( pana se rumenesc deasupra).
  6. Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.
  7. NU SE DESCHIDE USA!!! Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

Crema:

  1. Punem laptele la fiert. Intre timp, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam
  2. Dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
  3. Peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu.
  4. Turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa bine crema, oprim focul si lasam la racit
  5. Cand s-a racit complet se mixeaza 100 ml frisca si se inglobeaza in crema, mixand bine.
  6. Cu ajutorul unui pos/lingurita se umplu chouxurile, deasupra cremei se spriteaza un strat de frisca si se pune capacelul.
  7. Se decoreaza cu ciocolata topita amestecata cu 1 lingura unt sau cu zahar pudra.