Mod de preparare Choux a la creme

Aluat: 

  1. Se fierbe apa cu margarina Rama, sarea si zaharul si cand da in clocot, se adauga faina.
  2. Se amesteca pana cand aluatul nu se mai lipeste de lingura.
  3. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste, se pun ouale.
  4. Dupa fiecare ou se amesteca pana patrunde bine in compozitie,abia apoi se pune urmatorul ou.
  5. Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
  6. Aluatul se coace aproximativ 20 de minute.
  7. Se recomanda ca dupa scoaterea din cuptor, aluatul sa fie intepat cu o scobitoare ca sa vedeti daca aluatul este bine facut si se mai lasa inca 10-15 minute la cuptor cu usa intredeschisa.

Crema: 

  1. Se fierbe laptele( 450 ml) impreuna cu romul.
  2. Separat, se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si amidonul, cernute, dupa care se adauga laptele ramas( 50 ml) si se amesteca bine.
  3. Se toarna peste acest amestec 1/3 din laptele fiert.
  4. Se mai adauga si urmatoarea treime din lapte, dupa care se pune totul peste treimea de lapte ramasa.
  5. Se pune pe foc amestecand incontinuu.
  6. Cand incepe sa fiarba, se mai lasa putin si se toarna compozitia intr-un vas de inox.
  7. Se pot face mici pentru profiterol sau mai mari ca eclere.
  8. Se pot garnisi cu un sos de ciocolata.